6 voordelen van Vastgoedbeheer Software

vastgoedbeheer software

Het beheren van vastgoed kan veel tijd in beslag nemen. Er komen namelijk veel dingen bij kijken, zoals het regelen van: reparatieverzoeken, rapportages of huurovereenkomsten. Je kunt ervoor kiezen dit uit te besteden aan een vastgoedbeheerder of ervoor kiezen het zelf te beheren. In beide gevallen kan vastgoedbeheer software goed van pas komen. Waarom? Dat leggen we uit in deze blog.

Wat is vastgoedbeheer software?

Een vastgoedbeheer software is een online tool waarin jij als belegger of vastgoedbeheerder alle zaken rondom vastgoed kunt beheren. Binnen de tool heb je dus een duidelijk overzicht van alle objecten en units. De zaken die geregeld moeten worden kan je makkelijk waarborgen in 1 overzicht waar beide partijen toegang tot hebben.

Dit systeem biedt toegang tot de vastgoedbeheerder en verhuurder, zodat de communicatie ook via de software kan verlopen. Een huurder kan tickets aanmaken, denk bijvoorbeeld aan het doorgeven van een c.v. storing. Jij als beheerder kunt hierop reageren via de tool en ook direct iemand hiervoor inschakelen. Dit scheelt voor beide partijen veel tijd.

Voordelen van vastgoedbeheer software

De software brengt veel voordelen met zich mee voor zowel beleggers als vastgoedbeheerders. Wij hebben ze op een rijtje gezet:

Lagere kosten

De cloud is een netwerk van computers die de nieuwste technische computer bronnen delen. Legacy Systemen moeten daarentegen worden gehost op een lokale server met een beheerder. Dat is duur. Omdat cloud systemen zo groot zijn en zoveel services bieden, is het daarentegen relatief goedkoop. Prijsbesparingen zijn duizenden euro aan hosting, beheer en programmering. Onderhoud, upgrades en meer worden afgehandeld door het cloud hosting bedrijf.

Verbeterde compatibiliteit en prestaties 

Het gigantische cloudsysteem biedt tal van diensten en voordelen voor software compatibiliteit, zowel mobiel als desktop, via Windows of Linux. Hiermee kunnen diverse systemen gebruikmaken van een grote verscheidenheid aan nieuwe cloud gebaseerde inspectie-apps of vastgoedbeheer-apps

Betere beveiliging

Hoewel het opslaan van gegevens op externe servers in eerste instantie riskant lijkt, bieden de grote cloud-server / hostingbedrijven zoals Amazon AWS, Microsoft Azure, IBM, Salesforce en SAP het nieuwste op het gebied van gegevensversleuteling, firewall en andere beveiligingstools.

Dat beveiligingsniveau is niet beschikbaar op kleine lokale servers. De dreiging van hacking is er altijd, maar deze bedrijven hebben betere software- en hardware bronnen, eersteklas gegevenscodering en getrainde beveiligingsprofessionals om hackers in realtime beter te identificeren. Dat betekent dat ze eigenlijk veiliger zijn.

Oneindige schaalbaarheid

In termen van het aantal gebruikers, computergebruik en gegevensopslag heeft de cloud oneindige bronnen. Dat betekent dat cloud gebaseerde software voor vastgoedbeheer direct kan reageren op de behoeften van jouw bedrijf. Geen bottlenecks, downtime en crashes als gevolg van beperkingen.

Het maakt niet uit hoeveel units en huurders je in je systeem hebt, het werkt hetzelfde. Dat is een bron van vertrouwen voor grote en snelgroeiende vastgoedbeheer bedrijven die geen downtime en de frustratie van hosting op een volledig nieuw systeem willen.

Gemakkelijker personeel / samenwerking

Je personeel, verhuurders en aannemers zijn erg belangrijk. Cloud gebaseerde software voor vastgoedbeheer maakt eenvoudige, veilige samenwerking mogelijk met een verscheidenheid aan tools. Je kunt allemaal altijd en overal verbinding met hen maken via elk apparaat, en geautoriseerde gebruikers hebben zonder problemen toegang tot accounts.

Noodherstel en automatische updates

Jouw Qaasaa-software voor vastgoedbeheer is altijd up to date, waardoor handmatige actie van een IT-technicus overbodig is. En als jouw server uitvalt of je wordt gehackt, kan het systeem automatisch worden hersteld en veel sneller opnieuw worden geïmplementeerd. Voor een groot vastgoedbeheer bedrijf is dit gemoedsrust erg belangrijk. Stilstand kan kostbaar zijn.

Wil je graag meer weten over onze software of heb je een vraag? Neem contact met ons op!

Volg Qaasaa op FacebookLinkedin en Instagram.

14 dagen gratis

Geen opzegtermijn

Geen betaalgegevens nodig

Maak nu kennis met Qaasaa en ervaar zelf het gemak.

De eerste 14 dagen gebruik je Qaasaa volledig op onze kosten en mag je gebruik maken van alle functies. Na 14 dagen betaal je een vast bedrag. Geen onverwachte kosten en maandelijks opzegbaar.

Vraag meer informatie aan of begin met het gebruiken van Qaasaa, voor 14 dagen gratis. Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. 100% vrijblijvend!

Plan een demo en ontdek de gemakken van Qaasaa.

De eerste 14 dagen gebruik je Qaasaa volledig op onze kosten en mag je gebruik maken van alle functies. Na 14 dagen betaal je een vast bedrag. Geen onverwachte kosten en maandelijks opzegbaar.

Vul je gegevens in en dan nemen wij contact op voor een afspraak op de door jouw gekozen datum. We laten jouw dan ziet hoe Qaasaa werkt!

Maak nu kennis met Qaasaa en ervaar zelf het gemak.

De eerste 14 dagen gebruik je Qaasaa volledig op onze kosten en mag je gebruik maken van alle functies. Na 14 dagen betaal je een vast bedrag. Geen onverwachte kosten en maandelijks opzegbaar.

Vraag meer informatie aan of plan direct een demo in. Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. 100% vrijblijvend!