Werken in de vastgoedbranche

Werken in de vastgoedbranche

Elke dag worden er meerdere huizen, kantoorpanden en zelfs gebouwen verkocht of verhuurd. De vastgoedbranche focust zich op het gehele proces rondom het verkopen, kopen, verhuren of huren van het onroerend goed. Duizenden medewerkers zijn soms dagelijks bezig met werken in de vastgoedbranche. Maar waarom zou je in de vastgoedbranche willen werken? En hoe kun je als werkgever er weer voor zorgen dat medewerkers bij jou willen werken? Je leest het in dit artikel. 

Werken in de vastgoedbranche

Stel je wil in de vastgoedbranche gaan werken, welke beroepen zijn er dan allemaal? Hieronder zijn de veelvoorkomende beroepen opgesomd, om je een beeld te geven:

 • Makelaar
 • Huismeester
 • Secretaresse
 • Woonconsulent 
 • Bouwkundig adviseur
 • Verhuurmakelaar
 • Taxateur
 • Vastgoedbeheerder
 • Accountmanager vastgoed

Waarom zou je willen werken in de vastgoedbranche?

Maar nu je een aantal functies gezien hebt, waarom zou je dan in deze branche willen werken? Dit komt omdat geen dag in de vastgoedbranche is hetzelfde is. Dit komt namelijk omdat elk huis, elk pand, elke klant of koper anders is. Alle projecten, van het opstellen van een rapport, tot het bekijken van een woning is elke dag weer iets divers. Daarom heeft elke dag nieuwe uitdagingen en is het werk nooit saai.  Daarnaast kun je  verschillende kwaliteiten en competenties benutten. Zo kun je onderhandelen en omgaan met klanten, administratieve handelingen uitvoeren, maar ook leidinggeven of meewerken in projecten. Niet te vergeten dat je ook kunt kiezen uit een vast dienstverband of juist het opzetten van een eigen bedrijf als zzp’er. Je kunt hiermee ook alle kanten op en heb je de vrijheid. Tot slot verdien je in de vastgoedbranche hoger dan het landelijke gemiddelde. Het gemiddelde salaris binnen de vastgoedsector is ongeveer € 3.600,- bruto per maand. Het landelijke gemiddelde salaris in Nederland ligt ongeveer op € 3.000,- bruto per maand volgens de Nationale beroepengids

Maar hoe kun je ervoor zorgen als werkgever dat medewerkers ook in jouw vastgoedbedrijf willen werken? Hieronder lees je hoe je als werkgever kunt zorgen voor de juiste indruk bij je huidige en toekomstige werknemers.

Employer branding

Employer branding

Als werkgever moet je juist in deze huidige arbeidsmarkt zorgen voor het aantrekken en behouden van medewerkers. Employer branding, is daarbij erg belangrijk. Employer branding wordt ook wel het ‘werkgeversmerk’ genoemd en het promoten van je eigen organisatie als werkgever. Dit leidt tot een combinatie van goed werkgeverschap voor de huidige en toekomstige medewerkers. Dit promoten van je eigen organisatie kun je natuurlijk op verschillende manieren doen. Lees hieronder een aantal tips:

 • De identiteit van de organisatie
  Zorg allereerst dat je de identiteit, normen en waarden helder hebt en dat je goed nadenkt waar je organisatie precies voor staat. Je kunt nadenken over de missie, de visie en wie je nou eigenlijk bent als organisatie. Als je dit beeld helder hebt geef je mensen al gelijk een betere indruk van je organisatie. 
 • Doelstellingen helder krijgen
  Zorg voor een helder doel en kijk goed naar wat je wil uitstralen: wil je meer sollicitanten aantrekken, de kwaliteit van sollicitanten verhogen, of bijvoorbeeld het aantal bezoekers van je website verhogen. Zorg daarnaast voor de juiste middelen en taal voor de juiste doelgroep. Het is van belang dat dit aansluit, anders komt de boodschap niet aan.
 • Ervaringen delen
  Het is daarbij erg waardevol om ervaringen en verhalen van je huidige werknemers te delen. Hierdoor zien potentiële medewerkers hoe leuk en interessant het is om bij jouw organisatie te werken. Dit zorgt voor een betrouwbaar en betrokken beeld. Daarnaast moet je voor deze ervaringen interviews houden met je huidige werknemers. Zo kom je erachter hoe zij het daadwerkelijk ervaren om bij jouw organisatie te werken. Zo zie je waar de uitdagingen, obstakels en de harde realiteit van het team liggen.
 • Een carrièrepagina
  Tot slot kun je een carrièrepagina maken. Dit laat zien dat je waarde hecht aan je organisatie. Daarnaast ook dat je ervaringen van werknemers serieus neemt en als belangrijk ervaart. Maar ook de groei en ontwikkeling van je organisatie interessant vindt.
Samenvatting

Kortom, er zijn veel verschillende banen in de vastgoedbranche. Als toekomstige werknemer zijn er genoeg redenen om in de vastgoed te komen werken. Maar het is daarin ook de taak om als werkgever hier voldoende aandacht aan te besteden, waardoor je ook nieuwe werknemers aantrekt. 

14 dagen gratis

Geen opzegtermijn

Geen betaalgegevens nodig

Maak nu kennis met Qaasaa en ervaar zelf het gemak.

De eerste 14 dagen gebruik je Qaasaa volledig op onze kosten en mag je gebruik maken van alle functies. Na 14 dagen betaal je een vast bedrag. Geen onverwachte kosten en maandelijks opzegbaar.

Vraag meer informatie aan of begin met het gebruiken van Qaasaa, voor 14 dagen gratis. Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. 100% vrijblijvend!

Plan een demo en ontdek de gemakken van Qaasaa.

De eerste 14 dagen gebruik je Qaasaa volledig op onze kosten en mag je gebruik maken van alle functies. Na 14 dagen betaal je een vast bedrag. Geen onverwachte kosten en maandelijks opzegbaar.

Vul je gegevens in en dan nemen wij contact op voor een afspraak op de door jouw gekozen datum. We laten jouw dan ziet hoe Qaasaa werkt!

Maak nu kennis met Qaasaa en ervaar zelf het gemak.

De eerste 14 dagen gebruik je Qaasaa volledig op onze kosten en mag je gebruik maken van alle functies. Na 14 dagen betaal je een vast bedrag. Geen onverwachte kosten en maandelijks opzegbaar.

Vraag meer informatie aan of plan direct een demo in. Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. 100% vrijblijvend!