Waar je als beginnende belegger over moet nadenken

belegger

Ben jij geïnteresseerd in de wereld van vastgoed? Als beginnend belegger is het misschien lastig om de eerste stappen te zetten. Waar kan je nou het beste beginnen? In deze blog helpen we je op weg in de wereld van het onroerend goed. Wij zullen antwoord geven op de vraag waar je jouw zoektocht naar onroerend goed moet beginnen.

Particulier vastgoed of een vastgoedproject

Wanneer je op zoek bent om te investeren in onroerend goed, zijn er twee mogelijkheden om aan onroerend goed te komen. Je kan kopen van een projectontwikkelaar, of je kan er voor kiezen om vastgoed te kopen via particuliere verkoop. Elke optie heeft zijn eigen voordelen en uitdagingen.

Optie 1 – Koop van ontwikkelaars

De eerste optie is om direct van een projectontwikkelaar of bouwer te kopen. Dit is waarschijnlijk aantrekkelijk wanneer je weinig kennis hebt van hoe vastgoedmarkten werken. De meeste ontwikkelaars bouwen hun eigendommen voor een maximaal rendement op de investering, dus ze zijn vaak goed gelegen en afgewerkt op een hoog kwaliteitsniveau met luxe inrichting en toebehoren, enz.

Dit zorgt ervoor dat de huizen vaak kwalitatief goed zijn, maar betekent ook dat de prijs hoger ligt dan wanneer je particulier vastgoed koopt. Vastgoed kopen van ontwikkelaars is dus een grote investering, maar wel een veilige.

Optie 2 – Een bestaand huis kopen via onderhandse verkoop

Hier koop je een bestaand huis rechtstreeks van de eigenaar of verkoper. Je kan geld besparen omdat er geen juridische kosten, makelaarskosten, marketingkosten en andere kosten die verbonden zijn aan het kopen van projectontwikkelaars. Het is over het algemeen riskanter dan kopen van projectontwikkelaars, omdat het moeilijk is om er zeker van te zijn dat je investering gezond is zonder de geschiedenis van het pand, de buurt of de markt grondig te kennen.

belegger worden

Welke eigenschappen een woning verhuurbaar maken

Wanneer je gaat investeren in vastgoed, is het natuurlijk van belang dat dit vastgoed aantrekkelijk is voor potentiële huurders.

Er zijn een aantal eigenschappen die een woning aantrekkelijk maken om te verhuren. Ga op zoek naar woningen binnen je budget. Je kan erachter komen wat je kan veroorloven door de kosten van huizenprijzen te controleren in de buurt waar je wilt kopen.

De prijs en aantrekkelijkheid van een huis worden voornamelijk bepaald door drie dingen: de grootte, de locatie en de staat. Het is raadzaam om uit de buurt te blijven van dergelijke gebieden als ze onveilig lijken. Dit zal helpen problemen te voorkomen later bij het doorverkopen van het onroerend goed.

Een goede makelaar kan je helpen in de richting van huizen die aan de meeste van deze criteria voldoen. Bovendien kennen ze het juridische proces voor het kopen van een huis in de regio waar ze werken en kunnen ze je er van begin tot eind doorheen loodsen.

Als je jouw financiële situatie en investeringsdoelstellingen kent, kan je een makelaar gebruiken om te zoeken naar woningen die je binnen die parameters interesseren. Een goede agent of makelaar zal ook toegang geven tot waardevolle informatie over de lokale marktomstandigheden en de huidige trends in populaire buurten.

De beste agenten zullen in staat zijn om vragen over specifieke eigenschappen of gebieden te beantwoorden, zodat je weloverwogen een beslissing kan nemen bij het kopen van onroerend goed. In deze zin, met behulp van een makelaar als consultant weet je zeker dat je een aantrekkelijk stuk vastgoed koopt.

Zorg als belegger voor een goede investeringsstrategie

Het is noodzakelijk om een goede investeringsstrategie te hebben wanneer je vastgoed koopt. Wat wil je er nou eigenlijk uithalen

Hoe meer advies je van ervaren professionals krijgt over je investeringsstrategie voordat je een woning koopt, des te groter is de kans dat je een goede beslissing neemt en het beste uit je investering haalt.

Zo kan je bijvoorbeeld naar een:

  • Vastgoedadvocaat om contracten en overdrachtspapieren te beoordelen, 
  • Een bank of kredietverstrekker die je financieringsadvies kan geven of een financieringsaanvraag vooraf kan goedkeuren, 
  • Een verzekeringsagent die je kan adviseren over eigendom specifieke polissen, enz.

Samenvatting

Wanneer je er aan denkt om te investeren in vastgoed heb je dus een goed plan nodig. Oriënteer eerst over wat je eruit wil halen, wat je daarvoor nodig hebt en hoeveel het gaat kosten. Kijk naar wat andere doen en vraag hulp aan professionals. Een goede vastgoed investering begint bij een goed plan van aanpak.

14 dagen gratis

Geen opzegtermijn

Geen betaalgegevens nodig

Maak nu kennis met Qaasaa en ervaar zelf het gemak.

De eerste 14 dagen gebruik je Qaasaa volledig op onze kosten en mag je gebruik maken van alle functies. Na 14 dagen betaal je een vast bedrag. Geen onverwachte kosten en maandelijks opzegbaar.

Vraag meer informatie aan of begin met het gebruiken van Qaasaa, voor 14 dagen gratis. Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. 100% vrijblijvend!

Plan een demo en ontdek de gemakken van Qaasaa.

De eerste 14 dagen gebruik je Qaasaa volledig op onze kosten en mag je gebruik maken van alle functies. Na 14 dagen betaal je een vast bedrag. Geen onverwachte kosten en maandelijks opzegbaar.

Vul je gegevens in en dan nemen wij contact op voor een afspraak op de door jouw gekozen datum. We laten jouw dan ziet hoe Qaasaa werkt!

Maak nu kennis met Qaasaa en ervaar zelf het gemak.

De eerste 14 dagen gebruik je Qaasaa volledig op onze kosten en mag je gebruik maken van alle functies. Na 14 dagen betaal je een vast bedrag. Geen onverwachte kosten en maandelijks opzegbaar.

Vraag meer informatie aan of plan direct een demo in. Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. 100% vrijblijvend!