Waarom software de toekomst is voor iedereen

software voor vastgoed

Je hebt het woord vast wel eens voorbij horen komen, software. Maar wat is software precies? Software maakt deel uit van een computersysteem, het is alles wat geïnstalleerd kan worden wat vervolgens op het beeldscherm wordt getoond. Anno 2021 is software niet meer weg te denken uit de samenleving. Dus waarom zou je geen software gebruiken om jouw vastgoed te beheren?

Software in verschillende branches

Administratie op papier of in verschillende systemen, zoals Word of Excel, hoeft in deze tijd echt niet meer. Digitaliseren van bedrijfsprocessen hoor je steeds vaker voorbijkomen. Er zijn tegenwoordig veel slimme systemen die jouw werk makkelijker, sneller en overzichtelijker maken. Voor bijna elke branche is er ook een software beschikbaar.

Een aantal voorbeelden: 

  • Een garagehouder wil een duidelijk overzicht hebben van welke en hoeveel klanten hij heeft. Daarnaast wil hij een betere administratie voor zijn voertuigen en de bijbehorende klanten (bijv. leaseauto’s). Als oplossing gaat hij op zoek naar een softwaresysteem die een oplossing biedt voor al zijn problemen.

  • Een organisatie wil dat zijn server veilig is en bij eventuele storingen geen schade tot het bedrijf wordt aangericht. Om dit te voorkomen gaat de organisatie werken met een software die alle gegevens veilig houden.

  • Je bedrijf groeit met het aantal medewerkers en je wil graag zelf de salarisadministratie blijven doen. Om dit te realiseren koop je een software om alles in goede banen te leiden. 

  • Je bent eigenaar van een winkel. Je wil je voorraad digitaliseren, hiervoor ga je aan de slag met een softwaresysteem die precies voor jou bijhoudt hoeveel producten er binnenkomen, worden verkocht en wat je voorraad zou moeten zijn.

Alle bovenstaande voorbeelden zochten dus naar een oplossing voor hun problemen. Qua inhoud en tools verschillende deze systemen niet ontzettend veel van elkaar. Zoals het aantal verschillende branches al aangeven, is software voor iedereen en biedt het voor veel verschillende bedrijven een oplossing.

Softwaretool voor de vastgoedeigenaar

Wat is vastgoedbeheer software precies? Een vastgoedbeheer software, is een digitale oplossing waarin jij als belegger of vastgoedbeheerder alle zaken rondom vastgoed kunt beheren. Binnen de tool heb je overzicht over je vastgoed. De zaken die geregeld moeten worden kan je makkelijk waarborgen in 1 overzicht waar beide partijen toegang tot hebben.

Zoals in de vorige alinea is beschreven, is er tegenwoordig bijna voor alles wel een software. Het zijn allemaal verschillende branches, maar ze hebben ook een samenhang als het gaat over het gebruik van vastgoed tools. Voor vastgoedeigenaren kan software ook de uitkomst zijn om je vastgoed duidelijk en overzichtelijk te beheren.

Je kan gebruik maken van een software als je tegen de volgende problemen aanloopt: 
  • Geen duidelijk overzicht van al het vastgoed wat je beheert. 
  • Je communiceert op te veel verschillende manieren om met de huurders. De huurders bellen, mailen en sturen een bericht op WhatsApp om hun problemen of vragen kenbaar te maken. 
  • Je hebt geen overzicht van eventuele reparaties die zijn gedaan in een bepaald pand. 
  • Je maakt bij een begin en eind inspecties een paar foto’s van het pand. Maar je hebt geen document waar je op kan terugvallen.
  • Alle afbeeldingen staan in verschillende mappen op je computer of telefoon. Het overzicht in documenten ben je ook kwijt.
  • Het kost veel tijd om je vastgoed te beheren, hierdoor heb je geen tijd meer over om te groeien of andere dingen te doen. 

Het is niet erg als jij je als vastgoedbeheerder herkent in een van de bovenstaande problemen. Er is hier namelijk een oplossing voor, een softwaresysteem. Een systeem kan namelijk alle problemen oplossen. Zo zitten er meerdere voordelen verbonden aan een vastgoedbeheer softwaresysteem

verschillende soorten software

Vergelijken van software vastgoedbeheer   

Er zijn verschillende softwaresystemen op de markt voor vastgoedbeheer. Je wil natuurlijk een software hebben die het meest bij jou past. Het is belangrijk om eerst voor jezelf vast te stellen tegen welke problemen je aanloopt. Deze problemen kan je rangschikken naar mate van urgentie.

Op basis van deze rangschikking, kan je op zoek gaan naar een systeem die aansluit bij de wensen en behoeftes die je hebt. Het is belangrijk dat je onderzoek doet naar verschillende systemen, aangezien elk systeem andere functionaliteiten heeft. Op basis van deze functionaliteiten kan je een top drie maken van systemen die je het meest aanspreken. Om dan definitief een keuze te maken van die top drie kan je een demo of een proefpakket aanvragen. 

Wat nu echt belangrijk is in een tool, is dat het jou werk uit handen moet nemen. Daarom moet het softwaresysteem gebruiksvriendelijk zijn. Dit betekent dat het de opzet duidelijk en overzichtelijk moet zijn, maar ook dat je niet te veel klikken moet maken om je doel te bereiken. Het moet effectiever en efficiënter werken.

Het is eigenlijk niet de bedoeling dat je naast de software nog vier andere systemen hebt om alle processen uit te voeren. Het liefst wil je dat bijvoorbeeld de communicatie met de huurders ook via dit systeem loopt. Zo heb je alle administratie bij elkaar en documentatie voor later. Hier hebben de huurders ook toegang voor nodig. Kies dus een software tool die dit aanbiedt.

Tot slot moet het niet te veel geld kosten. Eigenlijk wil je een goedkoop systeem waarbij je alleen betaalt voor wat je gebruikt. Op deze manier zit je nooit met onverwachte kosten als het financieel even niet loopt zoals je had gehoopt.

Wil jij nu ook een softwareprogramma om je vastgoed te beheren? Plan dan direct een demo in of vraag een gratis proefpakket van 14 dagen aan!

14 dagen gratis

Geen opzegtermijn

Geen betaalgegevens nodig

Maak nu kennis met Qaasaa en ervaar zelf het gemak.

De eerste 14 dagen gebruik je Qaasaa volledig op onze kosten en mag je gebruik maken van alle functies. Na 14 dagen betaal je een vast bedrag. Geen onverwachte kosten en maandelijks opzegbaar.

Vraag meer informatie aan of begin met het gebruiken van Qaasaa, voor 14 dagen gratis. Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. 100% vrijblijvend!

Plan een demo en ontdek de gemakken van Qaasaa.

De eerste 14 dagen gebruik je Qaasaa volledig op onze kosten en mag je gebruik maken van alle functies. Na 14 dagen betaal je een vast bedrag. Geen onverwachte kosten en maandelijks opzegbaar.

Vul je gegevens in en dan nemen wij contact op voor een afspraak op de door jouw gekozen datum. We laten jouw dan ziet hoe Qaasaa werkt!

Maak nu kennis met Qaasaa en ervaar zelf het gemak.

De eerste 14 dagen gebruik je Qaasaa volledig op onze kosten en mag je gebruik maken van alle functies. Na 14 dagen betaal je een vast bedrag. Geen onverwachte kosten en maandelijks opzegbaar.

Vraag meer informatie aan of plan direct een demo in. Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. 100% vrijblijvend!