Het huren van self storage

self storage huren

Het huren van een (tijdelijke) opslagruimte, self storage, is niet zo eenvoudig als het op het eerste gezicht lijkt. Je moet wat onderzoek doen voordat je beslist waar je jouw bezittingen wilt opslaan en welke maat daar het beste bij past. Hoe huur je nou jouw ideale opslagruimte en welke dingen komen daarbij kijken? Je leest het in deze blog.

Wat is self storage?

Self storage is een geweldige optie om thuis ruimte te besparen. Als je een overschot aan spullen hebt die moeten worden opgeslagen, of dat nu komt door een verhuizing, een verbouwing of gewoon omdat je te veel spullen hebt, dan zijn self storage-faciliteiten een uitstekende manier om je spullen op te slaan en ze in de buurt te hebben wanneer je ze nodig hebt.

Je zou ook gebruik kunnen maken van self storage om seizoensgebonden items op te slaan, zodat je ze niet hoeft te verplaatsen als de seizoenen veranderen.

Self Storage-faciliteiten bieden een breed scala aan opslagmogelijkheden voor je persoonlijke of zakelijke behoeften. Je kunt indoor units vinden met klimaat controle, een oprijlaan, grote buitenruimtes en meer.

Waar je op moet letten bij het huren van opslagruimte

De eerste stap is een inventaris maken van alle spullen die je wil opslaan, de grootte ervan bepalen en bepalen welke maat opslagruimte je nodig hebt. Sommige items moeten uit de buurt van het weer worden bewaard, terwijl voor sommige items weer geen klimaatbeheersing nodig is. Sommige opslagruimtes zijn open, terwijl andere een beveiligde toegang hebben.

Houd er rekening mee dat de meeste opslagfaciliteiten huurovereenkomsten van maand tot maand aanbieden, maar het is mogelijk dat je uiteindelijk een langere huurovereenkomst moet tekenen. De grootte van de opslagruimte is belangrijk, omdat het bepaalt hoeveel je maandelijks aan huur betaalt. Maar het is misschien niet de moeite waard om een grotere opslagruimte te huren, gewoon om een beetje geld te besparen. Als je veel spullen hebt die moeten worden opgeslagen, kan je overwegen een tweede of een grotere opslagruimte te huren.

opslagruimte huren

Als je van plan bent dagelijks naar de opslagruimte te rijden, kan je het beste kiezen voor een locatie in de buurt van je woon- of werkadres, maar als je er niet vaak hoeft te komen, zijn er genoeg opties in het hele land zodat je de vestiging kunt kiezen die het beste bij je past. Vergeet niet om ook de openingstijden van die locatie te controleren.

Self storage verzekeringen

Wanneer je een opslagruimte of self storage huurt, is het handig dat je goed verzekerd bent voor wat je opslaat. De verzekering die bij de meeste opslagcontracten hoort, dekt je spullen echter niet goed of niet voor hun volledige waarde.

Veel mensen weten niet eens of hun verzekering het dekt terwijl ze een opslagruimte huren. De meeste huurders hebben geen eigen aparte huiseigenaren polis, dus het is de moeite waard om te weten dat je huurdersverzekering tot een bepaald percentage van de waarde van je persoonlijke bezittingen dekt die je in de opslagruimte opslaat. Boven dit percentage moet dekking worden opgenomen in je huurbeleid. 

De meeste self storage faciliteiten hebben een verzekering, maar die is vrij beperkt. De verzekering dekt gewoonlijk alleen items die zijn beschadigd of vernietigd door brand, rook, blikseminslag en explosie. Je moet altijd je eigen polis afsluiten om je in te dekken terwijl je spullen opslaat in een gehuurde ruimte. De waarde van de inhoud moet worden vermeld op de binnenkant van alle containers die in opslagruimten worden geplaatst. Dit merkteken zal officieren helpen bepalen of er iets uit de opslagruimte is verwijderd.

Samenvatting

Het huren van een self storage heeft dus zeker veel voordelen. Vooral als je gaat verhuizen, maar ook als je geen ruimte hebt in huis. Het is belangrijk om goed vooronderzoek te doen voordat je gaat huren. Denk hierbij aan verzekeren van eigendom en de voorwaarden op een huurovereenkomst. 

14 dagen gratis

Geen opzegtermijn

Geen betaalgegevens nodig

Maak nu kennis met Qaasaa en ervaar zelf het gemak.

De eerste 14 dagen gebruik je Qaasaa volledig op onze kosten en mag je gebruik maken van alle functies. Na 14 dagen betaal je een vast bedrag. Geen onverwachte kosten en maandelijks opzegbaar.

Vraag meer informatie aan of begin met het gebruiken van Qaasaa, voor 14 dagen gratis. Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. 100% vrijblijvend!

Plan een demo en ontdek de gemakken van Qaasaa.

De eerste 14 dagen gebruik je Qaasaa volledig op onze kosten en mag je gebruik maken van alle functies. Na 14 dagen betaal je een vast bedrag. Geen onverwachte kosten en maandelijks opzegbaar.

Vul je gegevens in en dan nemen wij contact op voor een afspraak op de door jouw gekozen datum. We laten jouw dan ziet hoe Qaasaa werkt!

Maak nu kennis met Qaasaa en ervaar zelf het gemak.

De eerste 14 dagen gebruik je Qaasaa volledig op onze kosten en mag je gebruik maken van alle functies. Na 14 dagen betaal je een vast bedrag. Geen onverwachte kosten en maandelijks opzegbaar.

Vraag meer informatie aan of plan direct een demo in. Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. 100% vrijblijvend!